Úvod » Blog » Jak se nezadlužit aneb proč je faktoring bezpečný finanční nástroj pro dopravce

Jak se nezadlužit aneb proč je faktoring bezpečný finanční nástroj pro dopravce

S faktoringem bezpečně a bez zadlužení

Faktoring je bezpečná finanční služba, která se odlišuje od půjčky v mnoha ohledech. 

Jak to přesně funguje?

Jednoduše řečeno, řidič, který odváží nebo přiváží zboží (tuzemským nebo zahraničním odběratelům) vystavuje za svoje služby fakturu. S využitím faktoringu  posílá kopii do 4Trans a my obratem proplácíme 70 % celkové hodnoty faktury. Peníze tak přijdou mnohem rychleji a není třeba čekat na splatnost faktury. Náše služby mimo jiné umožňují prověřování více než 11 000 odběratelů, hlídání splatnosti a případné vymáhání. Po zaplacení faktury odběratelem poté zasíláme zbylých 30 % minus faktoringový poplatek.

S faktoringem se proto, na rozdíl od půjčky, nezadlužujete: můžete financovat faktury v jakékoliv výši a využití faktoringu se nijak nezanáší do registru dlužníků. Na rozdíl od půjčky tak můžete faktoring využívat často a několikrát za sebou.   

Navíc vše spravujeme profesionálně a on-line. Nemusíte tak chodit na pobočku a stát ve frontě nebo řešit zbytečné papírování. Náš propracovaný systém umožňuje rychlou a bezpečnou registraci. Ta je bezplatná a nezávazná, stejně jako naše služby: platíte pouze tehdy, kdy faktoring fakticky využíváte.

Jelikož je náš faktoring zaměřený přímo na autodopravu, umožňujeme našim klientům lépe nakládat s provozními financemi a plně se soustředit na rozvoj podnikání v logistice. Lepší plánování peněžních toků dostupným kapitálem tak dovoluje rychlejší růst.

S faktoringem tak lépe nakládáte se svými penězi a na rozdíl od půjček nemáte žádné splátky. 

Chcete se o faktoringu dozvědět více?

Zpět na blog