Úvod » Blog » Faktoring jako východisko inflace

Faktoring jako východisko inflace

O inflaci se dnes můžete dočíst v kdejakých článcích, na všech sociálních sítích a v každých novinách. Setkávají se s ní úplně všichni - zaměstnanci, živnostníci i firmy - a nikoho z nás nemine. Na co se jako dopravci můžete připravit a čeho využívat, aby inflace Vaše podnikání neovlivnila? 

Co je inflace? 

Inflace je nárůst cenové hladiny zboží a služeb v určitém období, a s tím spojená ztráta hodnoty peněz. To znamená, že za stejný obnos peněz toho lze zakoupit méně, než v minulosti. 

Jak inflace ovlivňuje povolání dopravců? 

Nejen inflace je hlavní příčinou aktuálního zdražení cen pohonných hmot, které mohou být pro dopravce primárním mezníkem pro pokračování v jejich podnikání. 

Odběratelé dopravcům většinou nenabízí vyšší marži za najetý kilometr, což zvyšuje tlak na provozní financování a cashflow. S dlouhými termíny splatnosti v autodopravě tak dopravci nemohou pokračovat v plynulém chodu podnikání a musí vyčkat na proplacení jejich faktur.

Jak se bránit proti inflaci?

S vysokým tlakem na cashflow může podnikatele jako nejlepší řešení napadnout úvěr. Avšak s úvěrem přichází možné rizika v budoucnosti, kdy v případě neschopnosti splácení se jednoduše mohou zadlužit. Nehledě na tom, že se aktuální cena úvěrů a bankovního financování (nejen) v reakci na inflaci zvyšuje.

V tomto případě je větší jistota využívání faktoringových služeb, s kterými se podnikatel nezadlužuje. Za náš faktoring se totiž platí jen v případě, že je využíván. Služba neobsahuje žádné skryté poplatky, navíc s faktoringem od nás získáváte mnoho benefitů šitých na míru podnikání v autodopravě. 

Faktoring s námi zkracuje splatnost vašich faktur z 90 dnů na 5 minut, dovolí Vám plně využít potenciál Vašeho podnikání a zabezpečí vaše provozní financování. S námi inflaci porazíte!

Zpět na blog