Úvod » Blog » Vaše splatnost bude naše starost

Vaše splatnost bude naše starost

Doba splatnosti se nerovná době zaplacení

Faktoring pracuje se splatností faktur, a to tak, že jí zkracuje. U nás ve firmě kromě pečování o klienta děláme analýzu dat pro náš rozvoj ale také pro dobrou informační databázi, kterou poskytujeme našim klientům. 

V roce 2021 byla v České republice průměrná doba splatnosti 53 dnů a průměrná doba zaplacení 58 dnů. Dle průzkumu společnosti Intrum Czech po koronavirové krizi téměř 80 % firem začalo akceptovat stále delší odklady splatností. Negativní dopady aktuální inflace způsobily také to, že během posledního roku 79 procent dodavatelů přijalo delší dobu splatnosti. 

Proto je výhodné pro jednotlivé řidiče využívat služby faktoringu.

Zkracujeme splatnost Vašich faktur a situace s placením po splatnosti řešíme za Vás. Náš tým je pohotový a faktur blížících se k době splatnosti si všímáme ihned. Nejenže máme pojištěné naše portfolio, ale pojišťujeme také faktury našich klientů. Naši klienti mají jistotu, že o své peníze nepřijdou.

O faktury se staráme denně a v případě zpoždění či nezaplacení ze strany odběratele jej pravidelně upomínáme a komunikujeme s ním. V podstatě můžete veškeré starosti s fakturami hodit za hlavu a plně se začít věnovat Vašemu podnikání. Našim dopravcům dáváme jistotu, že své  peníze dostanou.

Zpět na blog