Úvod » Blog » 11 tipů, jak vylepšit cashflow v autodopravě

11 tipů, jak vylepšit cashflow v autodopravě

Mít cashflow pod kontrolou může být pro malé a střední podnikatele obzvláště v dnešní době obtížné. Přinášíme Vám 10 tipů, jak cashflow ve svém podnikání zlepšit a zabezpečit tak své provozní finance. 

 

1. Využijte naše benefity

Ke snížení svých výdajů využívejte benefity, které nabízíme naším klientům nad rámec poskytovaného faktoringu. Díky něm lze ušetřit desítky, a v případě větších vozových parků i stovky tisíc ročně, které můžete využít na další rozvoj svého podnikání. Jsme specialisté na oblast autodopravy, a proto moc dobře víme, co dopravci potřebují a umíme jim to efektivně zajistit. 

Mezi naše benefity patří: 

  • slevy 25 % na servis a kompletní sortiment u naší partnerské společnosti EMT specializující se na nákladní vozidla.

  • slevy ve výši až 85 % na vybraný sortiment u největšího dodavatele autodílů na českém trhu Auto Kelly

  • bonusové palivové karty od společností CCS a DFC

  • úprava pojistného portfolia za mimořádně výhodných podmínek a sjednání výhodných podmínek dopravního pojištění na míru

  • interaktivní mapu pro autodopravce

 

2. Šetřete svůj čas, protože čas jsou peníze

Pro podnikatele je zásadní věnovat svému byznysu dostatek času. My to moc dobře víme a našim klientům proto dennodenně pomáháme. Ve 4trans bereme na naše bedra starosti se splatností a veškerou následnou komunikaci s odběratelem. Klienti se tím pádem soustředí na svoje rostoucí podnikání a administrativní těžkosti nechávají na nás s plnou důvěrou. Šetří tak jak čas, tak nervy, protože v autodopravě je potřebujete mít pevné. 


3. Zvažte financování vozu přes leasing

Pokud uvažujete o rozšíření Vašeho vozového parku, zkuste se zamyslet nad tím, jestli Vám nebude stačit kamion na leasing. Propočítejte si, na kolik by Vás leasing vyšel měsíčně, abyste měli více peněz na financování všech potřebných výdajů. A můžete počkat s koupí vozidla do chvíle, dokud nebudete mít peníze stranou. 

 

4. Nejezděte na prázdno

Plánujte si svoje jízdy v tuzemsku i v zahraničí dopředu, abyste předešli jízdě s prázdným kamionem. Zefektivníte tím účel svých cest a vyděláte tak víc peněz. Nebojte se nabírat zahraniční zakázky – rádi Vám pomůžeme například s ověřením nových obchodních partnerů.

 

5. Vytvořte si finanční plán 

Umět si rozplánovat své finance je klíčem nejen ke spokojenému živobytí, ale také úspěšnému podnikání. Udělejte si plán výdajů na osobní účely, pracovní nezbytnosti a nezapomeňte si také část příjmu odkládat stranou, ať už na spoření do budoucna, nebo na nečekané výdaje. Nic Vás tak nepřekvapí a můžete i v klidu vzít rodinu na dovolenou. 

 

6. Investujte do svého byznysu

Součástí podnikání je i investování do jeho růstu. To, co do svého byznysu vložíte, se vám časem několikanásobně vrátí. I přesto, že se některé investice mohou zdát jako velká čára přes rozpočet, vyplatí se to. Před velkým rozhodnutím si to ovšem dopodrobna promyslete, propočítejte a poraďte se s nejbližšíma. Kdykoliv se taky můžete obrátit na nás a my Vám rádi s čímkoliv poradíme.  

 

7. Prověřujte své odběratele

Jako podnikatel se vystavujete mnoha rizikům i podvodníkům. Vyhněte se ztrátě Vašich peněz včasným ověřením Vašich odběratelů. Bonita Vašeho odběratele je základem efektivního cashflow. U nás si sami můžete ověřit až 11.000 odběratelů v naší databázi a nové pro Vás rádi ověříme. 

 

8. Udělejte si chytré pojištění

Nepříjemnosti jsou také součástí podnikání, i když se jim snažíme vyhýbat. Může se Vám stát, že budete součástí autonehody, nebo jiné obdobné situace. V takových časech je dobré mít jistotu ve formě pojištění. To Vám mimojiné můžeme zařídit i my, a to na míru přesně pro Vaše potřeby. Pokud pojištění již máte, ale nejste si s čímkoliv jistí, rádi se na to s Vámi podíváme. 

 

9. Využívejte faktoringových služeb

Pro malé a střední podnikatele může být rozjezd podnikání těžší. Ze začátku bývá cashflow zpravidla pomalejší. S tím Vám pomůže náš faktoring. Obratem Vám proplatíme až 80 % z celkové hodnoty Vaši faktury. Na peníze tak nemusíte dlouho čekat a můžete je ihned využívat. Faktoring Vám také pomůže s plánováním financí a ulehčí Vám organizaci účetnictví. 

 

10. Udělejte si průzkum trhu - vybírejte si jen z toho nejlepšího

Je důležité vědět, že jste to Vy, kdo si vybírá. Pokud uvažujete o jakékoliv službě, která by měla být benefitní pro Váš byznys, nezapomeňte si provést průzkum možností. Nebojte se ptát na podmínky firem a jak přesně bude určitá služba pro Vaši firmu výnosná. Tímto se vyhnete zbytečným omylům a budete si moct vybrat to, co Vašemu podnikání vyhovuje nejvíce. 

 

11. Informujte se o mezinárodní dopravě / logistice

Kdybyste měli jakékoliv otázky, zajímalo by Vás více o faktoringu či jiných poskytovaných službách, můžete sledovat naše články a odebírat náš newsletter, kde autodopravce informujeme o novinkách ve světě logistiky, připravovaných bonusech či soutěžích, a poskytujeme tipy a triky pro autodopravce. 

 

Neváhejte se nám ozvat ať už prostřednictvím našeho webového formuláře, telefonicky, nebo přes naši WhatsApp podporu. Vše s Vámi rádi probereme a pomůžeme Vám i Vašemu podnikání růst.

Zpět na blog