Úvod » Blog » Dar na auto

Dar na auto

Za tento rok se v České republice stalo celkem 52 605 autonehod. Jízda v autě je pro většinu z nás dennodenní záležitostí, ale i tak je potřeba si dávat pozor a řídit opatrně. Na konci minulého roku se k nám donesl příběh Patrika Králíka, který před sedmi lety utrpěl vážná zranění při jízdě v autě a od té doby je kvůli tomu na invalidním vozíku. Patrikův sen byl od nehody znovu sednout za volant a volně se dopravovat například do práce.

Patrik potřeboval auto, které je upravené tak, aby ho mohl sám řídit. Všechny potřebné požadavky splňovala Škoda Superb Combi, na jejichž pořízení mu minulý rok chybělo 540 tisíc korun. 

,,Nad koupí auta jsem uvažoval víceméně od úrazu. Ohledně tohoto specifického auta mi poradili. Dost mých kamarádů, kteří jsou také na vozíku, ho mají,“ řekl Patrik Králík v rozhovoru s 4Trans. 

Patrik založil sbírku, díky které by si mohl auto dovolit. Kontaktoval různé firmy oslovil lidi a přátele. Finance dával dohromady přibližně jeden rok, a když jsme se o tomto příběhu dozvěděli, rozhodli jsme se Patrikovi také pomoci a přispět mu. Díky všem příspěvkům si Patrik na jaře tohoto roku auto mohl pořídit. 

Jsme rádi, že jsme mohli Patrikovi taky přispět a že jsme nedávno společně udělali rozhovor, ve kterém nám už vyprávěl o tom, jak si auto pořídil. 

,,Poprvé jsme s maminkou autem byli na návštěvě u dědy. Řízení pro mě montují 16. srpna a zatím mě vozí mamka. Kam autem poprvé vyjedu sám, ještě nevím. Pocitově jsem určitě připraven řídit, nemám žádnou překážku, co by mi bránila. Hodně se těším a tři roky cvičím, abych na to měl,“ říká sebevědomě Patrik. 

V našem rozhovoru Patrik zmínil i to, že jeho sen byl podnikat v autodopravě. Do budoucna by chtěl vlastnit kamiony a spravovat logistickou firmu.

,,Sen, který jsem jakoby měl do budoucna, je třeba mít svoje 3 kamiony. Vždy jsem chtěl s kamionem jezdit, ale teď, když to nepůjde, tak bych chtěl třeba aspoň 2 nebo 3 vlastnit a podnikat v autodopravě. Četl jsem vaše služby, že proplácíte faktury před splatností a pomáháte dopravcům. Tak třeba budeme mít někdy společnou budoucnost. Chtěl bych poděkovat 4Trans, Váš příspěvek byl hodně vysoký. Byl jsem hodně překvapený. A velice mi to pomohlo. Děkuji moc.

Patrikův sen je cílevědomý a ambiciózní. Podnikat v logistice není lehké, a proto jsme rádi, že mu na cestě za jeho snem budeme moct dále pomáhat tak, jak pomáháme našim klientům v rozvoji jejich podnikání. Děkujeme Patrikovi za rozhovor a přejeme, ať se mu v novém autě jezdí dobře. 

Zpět na blog