Úvod » Blog » Vysoké ceny pohonných hmot? S faktoringem bez problému

Vysoké ceny pohonných hmot? S faktoringem bez problému

Za poslední rok se ceny pohonných hmot zvýšily skoro o 43 % a jsou tak rekordně nejvyšší v historii. Většina firem akceptuje čím dál tím delší doby splatnosti a téměř každá společnost má za poslední rok negativní zkušenosti s opožděnými platbami. Dodavatelům často nezbývá nic jiného, než přijímat delší dobu splatnosti za stejných platových podmínek. 

Z výsledků průzkumu společnosti 4Trans, zaměřeného na dopad zvýšení cen pohonných hmot se zjistilo, že byla většina autodopravců zvyklá tankovat za cenu kolem 30 korun za litr. 

Vládní opatření v souvislosti s pohonnými hmotami vnímá více než 70 % autodopravců jako nedostatečné a 66 % respondentů se nepodařilo promítnout zvýšení cen pohonných hmot do výsledné ceny jejich služeb.

Pro autodopravce je při dlouhých splatnostech a nemožnosti vyjednat lepší podmínky s odběrateli obtížné pokračovat v plynulém podnikání a stabilním růstu společnosti, o to více během aktuální doby, kdy jsou ceny pohonných hmot enormně vysoké a bankovní financování ještě dražší. Při čekání na zaplacení faktury musí dopravci vyčkat na vyplacení před tím, než odjedou svou další zakázku.

Faktoring neřeší jen problémy ohledně strachu ze splatnosti, ale je i plnohodnotným parťákem pro zdravý růst společnosti, tím více v době, kdy nelze samovolně ovlivnit danou situaci. 

Jak může faktoring pomoct autodopravcům? 

Jako konkrétní příklad lze uvést situaci, kdy v daném měsíci podnikatel vystaví faktury za jeden milion korun, díky naší službě může v tom stejném měsíci okamžitě pracovat se sedmi set tisíci korun. Mimojiné dokážeme i nastavit podmínky pro klienty na míru. 

Klient tak může neprodleně vytvářet další zakázky, získávat nové zaměstnance a celkově rozvíjet svoji společnost. Jako ilustrační příklad lze uvést dvouměsíční situaci, kde v rámci spolupráce s 4trans klient získá dvakrát 70 %, tedy o 40 % více, než v případě, že by čekal na klasickou splatnost. 

Naším cílem je pomoci autodopravcům k udržení svého byznysu a k jízdě s plnou nádrží dál, bez ohledu na ekonomickou situaci.

Zpět na blog