Úvod » Blog » Místo úvěru faktoring. Udržte si zdravý cashflow i během krize.

Místo úvěru faktoring. Udržte si zdravý cashflow i během krize.

Zdolejte jakoukoliv krizi s 4Trans 

Finanční krize, inflace, zvyšování cen, velká recese. Rok 2008 si pamatuje každý podnikatel. V době, kdy byznys rostl a dařilo se, najednou přišla nevídaná změna. Zasáhlo to mnohem více než jenom americký finanční trh, dopady byly zaznamenány po celém světě. Od pracovních možností až po cenu ropy. Finanční ukazatele se zhoršily, inflace raketová stoupla a doba zaplacení se prodloužila. Velmi podobná situace se stala na jaře roku 2020, kdy se začala světem šířit epidemie koronaviru, jejíž dopady dodnes pociťujeme. Ani jsme se nestihli oklepat a na Ukrajině začala válka. 

Mnoho z nás srovnává finanční krizi roku 2008 s dnešní dobou. Což znamená jediné - podnikání je o to větší výzva. Ceny pohonných hmot za posledních pár měsíců rapidně vzrostly a to má přímý dopad na jeden z hlavních ekonomických sektorů - logistiku. Krizová situace je pro dopravce zničující a podnikatelé hledají různé možnosti, jak udržet chod firmy. Banky své financování stále zdražují, a jelikož už dříve upřednostňovaly větší klienty, tak se nyní před malými podnikateli téměř zavírají dveře. 

Pro autodopravce jsme řešením šitým na míru. Naši klienti mají své faktury proplacené do pár minut a mohou si tak plánovat svoje finance nezávisle na tom, kdy jim jejich odběratel proplatí fakturu. Nezávisle na krizi, v logistice stále bývá splatnost i více než 90 dnů. Zkrácením doby splatnosti faktur pomáháme české logistice už roky. Díky tomu  jsme byli schopni vytvořit platformu, která nabízí databázi 11000 ověřených odběratelů. Naši klienti si tak mohou dopředu ověřit zdraví obchodních vztahů a platební morálku odběratelů. Naše služby jsou pro dopravce jistotou, se kterou může každý podnikatel sebevědomě vstoupit do dalšího kvartálu.

Zpět na blog