Úvod » Blog » Zlepšete si cashflow s faktoringem

Zlepšete si cashflow s faktoringem

Mnozí podnikatelé se kvůli aktuální ekonomické situaci nacházejí v bodě, kdy jim nezbývá nic jiného, než si vzít půjčku a pokračovat v podnikání s půjčenými penězi. Nárůst inflace a úrokových sazeb podnikatelům komplikuje udržet byznys nad vodou a přitom prosperovat. Jak se vyhnout zadlužení a dále pokračovat v podnikání bez půjček? Jednoduše: pomocí rychlejší a bezpečnější metody financování, tedy faktoringu.

 

Co je faktoring a čemu pomáhá?

Faktoring zkracuje splatnost faktur. Z klasické, ať už u 30ti, 60ti, nebo 90denní splatnosti faktury, dokáže proplatit 70 % její hodnoty okamžitě. Výrazně tak zlepšuje provozní financování a vytváří zdravý cashflow bez zbytečných dluhů u bank. Umožňuje ihned nakládat s penězi a osvobozuje od splatností.

 

Příklad z praxe

Náš nový klient, který ze začátku naše služby využíval jen sporadicky (pouze z 20% jeho měsíční fakturace) zjistil, že faktoring neřeší jen obavy ze splatnosti, ale je i plnohodnotným parťákem pro zdravý růst společnosti. V tuto chvíli u nás financuje přes 90 % svého portfolia. Jeho firma se během dvou let rozrostla více než trojnásobně, což ho přes covid a velice nízkou nezaměstnanost řadí mezi nejrychleji rozrůstající společnosti v České republice. Jak? Přechytračil krizi a soustředil se hlavně na cashflow, tedy udržení zdravého toku finančních prostředků firmy.

Princip je jednoduchý: pokud v daném měsíci vystavil faktury za jeden milion korun, díky naší službě mohl v tom stejném měsíci okamžitě pracovat se 700 000 korun. Klient tak okamžitě vytvořil další zakázky, získal nové zaměstnance a celkově rychleji rozvíjel svoji společnost. 

S námi se starat nemusíte ani o samotnou splatnost, kterou v případě jakýchkoliv problémů přebere náš tým profesionálů. Problém nepředstavují ani noví odběratelé nabízející zakázky se splatností devadesáti dní. I tyto faktury obratem odkoupíme. Lepší cashflow ve správných rukou, chtíč se rozrůst a něco vybudovat je totiž tou správnou cestou ke zdravému růstu podnikání a překonání jakékoliv krize.

Zpět na blog