Úvod » Blog » Faktoringem k bohatému Ježíšku

Faktoringem k bohatému Ježíšku

Vánoce jsou pro logistiku velmi vytíženým obdobím. Sváteční špička vyvolává tlak jak na odesílatele, tak i na dopravce. Dopravní manažeři se na vánoční frmol připravují měsíce dopředu. Právě v tomto období se nejvíce spoléha na logistiku a na šikovné dopravce. Slavíme už druhé zimní svátky po covidové krizi, ale jeji dopady jsou stále přítomné. Čím vytíženější logistika je, tím víc zakázek řidiči plní. Ale platební morálka odběratelů se stále zhoršuje a to představuje pro mnohé firmy právě před Vánoci stres. 

Pomalu ale jistě se potýkáme s překážkami, které přinesla covidová krize, válka a inflace. Jeden z největších problémů dopravců však nadále zůstává dlouhá splatnost – častokrát za své zakázky firmy dostanou zaplaceno až několik týdnů po vánoční sezóně. Jedno z nabízených řešení problematiky s cashflow je využívání faktoringu. Umožňuje dopravcům obdržet peníze před splatností jejich faktur, které bývají zpravidla velmi dlouhé. Klienti, kteří nepřetržitě jezdí o Vánocích, dostanou s námi peníze ještě před svátky. Jak klienti rádi uvádí, proplácíme faktury tzv. přímo pod stromeček.

Našim klientům však pomáháme celoročně udržovat zdravý cashflow a úspěšně rozvíjet jejich podnikání. Obzvlášť důležité je si zajistit finanční tok v období Vánoc a svátků, kdy je logistika vytížená a tím pádem je i větší pravděpodobnost pozdních plateb od odběratelů. Pro nás je důležité, aby klienti měli co největší jistotu a proto je náš faktoring bezregresní. Znamená to, že převážnou většinu z přijatých faktur pojišťujeme a v případě nezaplacení se firmy nemusí bát, že přijdou o své peníze. Kromě toho náš bezregresní faktoring nese spoustu výhod pro své uživatele. Dopravní firmy se po vložení faktury do našeho systému nemusí starat o nic jiného a mohou se plně soustředit na rozvoj svého podnikání, nabrání nových zakázek a finančnímu plánování. Všechny případné komplikace (pokud nějaké s fakturou nastanou) proaktivně řešíme my. Autodopravci by neměli čekat na zaplacení faktury, jak po celý rok, tak obzvlášť během vánoční sezóny. Vánoce jsou bezstarostné období a my jsme tu od toho, abychom Vašemu podnikání dopřáli to stejné, a to po celý rok. Stačí se stát naším klientem!

Zpět na blog